top of page

Dan tenslotte is er eindelijk het praktijkexamen

Je hebt gedurende je opleiding alle aspecten van het autorijden ondervonden van makkelijk naar moeilijk, van rustig verkeer naar druk verkeer. Vele malen heb je verschillende verrichtingen herhaald, nu is het tijd om examen te doen.
 

De rijschool gaat in overleg met jou, een voor jou geschikte datum en tijd aanvragen bij het CBR.

Zorg er echter voor, dat je je rijschool gemachtigd hebt bij het CBR. Hierbij heb je nodig je DigiD. Je instructeur kan dan in overleg met jou je aanvraag regelen. Het zou zonde zijn om te lang door te lessen terwijl je al klaar voor het examen bent.
 

DigiD is een persoonlijke digitale inlogcode waarmee je overheidszaken kan regelen via het internet. Heb je nog geen DigiD, klik dan de link aan en dan kun je je laten inschrijven.

www.digid.nl

Na 5 dagen ontvang je een inlogcode en wachtwoord en kun je je rijschool machtigen via onderstaande link.

mijn.cbr.nl

Wat neem je mee naar het examen:

De oproepkaart

Een geldig legitimatiebewijs

Een ingevuld formulier zelfreflectie

Het praktijkexamen duurt 55 minuten. De test begint al op de parkeerplaats met een ogentest, voorbereidingshandelingen en controlehandelingen. Tijdens het rijden gaat de examinator kijken of je over voldoende voertuigbeheersing beschikt, of je kijkgedrag voldoende is, of je veilig, vlot en verantwoord aan het verkeer deelneemt. Heb je tijdens de TTT geen vrijstelling voor de bijzondere manoeuvres behaald, dan wordt je hier ook op getest. Terug bij het examencentrum wordt je verteld of je bent geslaagd of niet.

bottom of page